De Buurtcamping 2018 – FAQ

We sloten 2017 af met het nieuws dat De buurtcamping Utrecht er in 2018 anders uit komt te zien. Dit riep een hoop vragen op – waar we heel erg blij mee zijn – en we zullen hier met deze FAQ zo veel mogelijk antwoord op geven.

Stopt De Buurtcamping Utrecht?
Nee! De Buurtcamping Utrecht gaat zeker nog door. De afgelopen jaren zijn we uitgegroeid naar drie campings. Deze campings organiseren is een enorm leuke klus, maar kost tijd en wij vinden het belangrijk dat de organisatie er om heen ook groeit en zekerheid biedt aan iedereen die meewerkt. Daarom hebben de mensen die nu met De Buurtcamping Utrecht bezig zijn geweest besloten om het in 2018 anders aan te pakken. (En hopen dat er meer mensen zijn die zich willen aansluiten bij De Buurtcamping Utrecht!)

Hoe dan?
De Buurtcamping Utrecht is het hele jaar door bezig met de voorbereidingen van de campings en alles wat hier bij komt kijken. Het is belangrijk dat de organisatie goed meegroeit met het aantal campings, dit is nu niet helemaal in balans. Daarom gaan de mensen die zich nu hebben aangesloten bij de De Buurtcamping Utrecht meer tijd besteden aan de ‘interne’ organisatie en minder aan het opzetten van campings, zodat we in de toekomst juist verder kunnen groeien! De mensen die op dit moment betrokken zijn bij De Buurtcamping Utrecht zijn in gesprek met andere partijen om te kijken of er voor 2018 interesse is in een samenwerking, mogelijk op een nieuwe locatie.

Wat betekent dat voor mijn camping?
De Buurtcamping is er voor, door en met iedereen. We hebben op dit moment helaas geen bewoners of andere partijen uit de buurten gevonden die de bestaande Buurtcampings dit jaar willen organiseren. Dit betekent dat er in 2018 geen campings plaats zullen vinden in het Noordse Park, Majellapark en in Park de Gagel. Wel willen we alle geïnteresseerden TZT van harte uitnodigen om mee te doen aan en langs te komen op de nieuwe Buurtcamping!

Wat kan ik doen?
Ben jij als enthousiaste bezoeker of bewoner diep teleurgesteld door dit nieuws en wil je toch graag zelf iets ondernemen, in een van de bestaande parken of wil je meewerken met de bestaande plannen voor 2018? Leuk! De Buurtcamping Utrecht is een open organisatie waarin mensen gelijk zijn en zelf initiatief kunnen nemen en mee kunnen werken: samen maken we de camping! Ook als je tips hebt voor leuke locaties en interessante samenwerkingen horen we graag van je. Je kunt ons berichten op Facebook of mailen op utrecht@debuurtcamping.nl

Wat gebeurt er verder ‘achter de schermen’?
De mensen die zich nu inzetten voor De Buurtcamping Utrecht gaan kijken hoe het project en de organisatie op een stevige manier de toekomst in kunnen. Dat gaat om praktische zaken zoals financi├źn (hoe kunnen we blijven voortbestaan en betaalbaar blijven voor bezoekers?), werving en ondersteuning (ontwikkelen van workshops, begeleiding van stagiairs, werven van nieuwe teamleden) tot gezamenlijk kijken naar wat buurten graag willen en nodig hebben en zoeken naar bewoners en organisaties die mee willen doen en zelf een Buurtcamping willen oprichten of overnemen.

Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de nieuwe camping die in de zomer van 2018 opent – hierover binnenkort meer!

#HappyCamping